PM prale af nationale klimaændringer

PM prale af nationale klimaændringer

OTTAWA premierminister Justin Trudeau erklærede sejr fredag ​​i sin kampagne for at udarbejde en national aftale om klimaændringer, selvom Saskatchewan og Manitoba nægtede at underskrive aftalen.

Saskatchewan Premier Brad Wall fulde modstand mod planen, som indebærer at pålægge en pris på kulstof, var fuldt ud forventet at gå ind i dagens dag lange første ministermøde.

Men overraskelsesmodstand fra British Columbia Christy Clark og Manitoba Brian Pallister truede hele dagen for at forstyrre Trudeau håber om en triumferende finale til et år med føderale provinsielle klimaforhandlinger.

Premiers presser til beslutning i squabble med Ottawa over sundhedsoverførslerPallister, der har presset den føderale regering for indrømmelser om sundhedsfinansiering, syntes at tilbageholde hans støtte udelukkende med det formål at udvinde yderligere hjælp fra Ottawa i forbindelse med stigende sundhedsudgifter.

de stiger gennem de demografiske virkeligheder, vi er nødt til at stå over for som teammedlemmer og partnere, som vi har demonstreret, at vi kan gøre i dag, fortalte Pallister en pressekonference sent på fredag.

har en forpligtelse, for Moncler Jakke Dame det er den første bekymring for befolkningen i min provins, at rejse spørgsmålet, og jeg vil fortsætte med at rejse spørgsmålet. udgangspunktet for Wall og Clark var Trudeau planlagt at fastsætte en national pris på kulstof, der starter med 10 dollar pr. ton i 2018 og stige til 50 dollar pr. ton i 2022 og pålægge provinser, der ikke implementerer deres egen CO2-prisplan. Already har en kulstofafgift, men Clark ønskede og fik forsikringer om, at Ontario og Quebec Cap og Trade-karbonmarkedet ville pålægge en tilsvarende carbonpris.

Der er en prima facie-sag for job, der potentielt kan blive truet i handelsbeskyttede industrier, og at det vi har i kulstofintensive industrier, så vil jeg forsvare provinsens interesser, sagde Wall.

vil være deltagere i kampen om klimaændringer ingen burde forveksle dette for manglende interesse eller vilje eller ønske om at påvirke dette problem. Men hvis det er en kulstofafgift og det pålægges føderalt, underskriver vi ikke. det punkt, Trudeau hoppede ind tilsyneladende at minde Wall og andre om, at han var den eneste provinsielle leder, der blev bedt om at gøre indrømmelser.

animerede os alle i dag En enkelt af os på dette stadium er et ønske om at gøre det rigtige for vores børn og børnebørn, et ønske om at sikre, at vi har et beskyttet miljø for fremtiden, og at vi har gode, rene job i Fremtiden, sagde premierministeren.

En person på dette stadium kæmpede hårdt for deres region, for deres jurisdiktion, for den region, de tjener, ligesom jeg kæmpede hårdt for canadierne, og vi kom sammen med en historisk aftale, og at det, vi virkelig må fokusere på på. forhandlingerne syntes at være afvikling fredag, en aftale så usandsynligt.

Clark opstod fra mødet for offentligt at knække statsministerens underskriftsklima, men inden for få minutter af hendes bemærkninger begyndte ordet at blive et kompromis.

Trudeau havde oprindeligt og ensidigt pålagt en eskalerende gulvpris på kuldioxidemissioner, der begyndte på 10 $ i 2018 og topping ud på 50 $ i 2022, da politikken ville blive revurderet. eksisterende $ 30 niveau i 2020, når et uafhængigt ekspertpanel vil se på, hvordan planen udvikler sig.

Det var pludseligt og overraskende om ansigt fra Clark, som mindre end en time tidligere havde fortalt reportere, at forhandlingerne slibede langsomt, at sagen var hård slogging, og at en aftale syntes langt væk.

Faktisk, før forhandlingerne begyndte, begyndte det Clark selv at skubbe en hockeystok i de liberale eger og citerede det uløste spørgsmål om at sammenligne Quebec og Ontario cap og handel med kulstofmarkedet til en national gulvpris foreslået for andre provinser.

skal være en retfærdig aftale. vælgerne i et valg i maj sagde tidligere på dagen.

Muren havde allerede fladt oplyst, at han ikke ville underskrive aftalen, og Clark havde foreslået, at det kunne være forsigtigt at opsige klausuler. Vicepræsident Joe Biden ved at hævde, bør ikke vække i kampen mod klimaændringer.

Biden, bare uger væk fra Obama-administrationens afslutning og Donald Trump-republikanernes opstigning, gav en rallytale af slagsen, inden de afledte mødet.

altid stærkere når vi arbejder sammen, sagde Biden.

Men det lovede show om pan-canadiske enhed på klimapolitikken viste stammer, da mødet begyndte.

Wall sagde, at Ottawa ikke har leveret en økonomisk analyse af de største skatændringer i en generation, som han hævder vil hamre Saskatchewan job og industri.

Han branderede et stærkt redacted finansministerium memo opnået af en media outlet gennem Billige Moncler DunJakke en adgang til oplysninger anmodning, der siger en kulstofskat ville i hele økonomien og priserne ville øge mest for varer, der gør intensiv brug af kulstofbaseret energi. han lavede en fælles sag med Clark og sagde, at den føderale plan vil resultere i en konkurrencedygtig emittere i det centrale Canada, hvor kasket og handel vil afbøde emissioner, står over for en lavere kulstofpris end i det vestlige Canada.

Quebec kulstofmarked er i øjeblikket handelsbevillinger for omkring $ 8 pr. Ton, med en prognose prisen vil stige til 16 dollar pr. Ton, når Ontario marked er helt op og kører med Quebec og Californien i Western Climate Initiative.

Paul Boothe, en økonomiprofessor ved Ivey Business School og medlem af den ikke-partiske Canada Ecofiscal Commission, sagde der ingen grund provinser skal have samme skattesatser, der peger på forskellige provinsielle salg og indkomstskatter over Canada.

mener denne retfærdighed diskussion er en smule af en rød sild, Boothe, en tidligere vice finansminister i Saskatchewan, sagde i et telefoninterview.