Pod skade en kraftig påmindelse om farerne ved halvpipe

Pod skade en kraftig påmindelse om farerne ved halvpipe

ASPEN, Colo. (AP) Det var bestemt ikke første gang, at Iouri Podladtchikov havde fremkaldt gisp fra en halvpipe-skare. Denne gang var der ikke noget at fejre.

Bare to uger før han skulle forsvare sin olympiske titel, kaldte snowboarderen, at jeg Pod basede sit ansigt mod halvpipe og skød livløs til bunden. Selvom han blev diagnosticeret med en knust næse og intet hjerne- eller nakketrauma, fungerede søndagens skade på Winter X Games stadig som en stærk påmindelse om indsatsen involveret i den smukke, farlige sport af professionel snowboarding.

‘Der er ingen tvivl om at det er et risikabelt spil, især på højeste niveau’, sagde coach Bud Keene, der arbejdede sammen med Shaun White i de tre sidste OL-OL. ‘Vi ser folk som Shaun og Ayumu (Hirano) udfører fantastiske, akrobatiske kørsler, fejlfrit og tilsyneladende ubesværet. Sandheden er, at de’ sætter pedalen nede, og når du ‘puncher den’ er der en vis mængde håb om, at ting vil fungere.

‘Moderne halvpipe ridning er en blanding af talent, styrke og skørhed.’

Tilsyneladende er ikke noget stort navn i sporten, som er vokset eksponentielt siden den blev introduceret til OL i 1998, immun for knæ, knuste håndled, knuste ankler og i værste fald traumer på hoved og Moncler Jakke Dame nakke.

Hvid kommer tilbage fra en grusom skade, der opstod, da han smækkede sit ansigt på en halvpipevæg i New Zealand i oktober sidste år. For otte år siden ved Winter X slog han hovedet i halvpipe i løbet af et træningsløb, men fik stadig lov til at konkurrere han vandt på vej til sin anden olympiske titel.

Ikke alle undslipper uharmede. De to mest profilerede sager involverede Kevin Pearce, som led en traumatisk hjerneskade i en 2009 træningsulykke og halvpipe skiløber Sarah Burke, som blev dræbt i en træningsulykke i 2012.

I Pod s wreck skiller sig ud, ikke bare fordi han er den forsvarende olympiske mester, der patenterede Yolo Flip, som i vid udstrækning er blevet betragtet som det hårdeste trick på halvpipe, men fordi det kom på en national telecast under den største Billige Moncler Jakke Herre konkurrence denne side af OL, mindre end to uger før Pyeongchang Games er indstillet til at starte.

Podladtchikov lagde ubevægelig i bunden af ​​den næsten stille halvpipe i ca. 20 minutter, mens medicinsk personale stabiliserede halsen og lagde ham i slæden for en tur til hospitalet.

Resten af ​​rytterne, der ventede på toppen af ​​røret, indrømmede, at det var knust, men sagde, at der ikke var noget at vinde ved at tænke over det for meget.

‘Jeg forsøgte at blokere det,’ sagde Jake Pates, hvem var den næste til at gå efter, at jeg blev taget af.

Det er bemærkelsesværdigt, at risikoen og ridningen efter ulykken steg til niveauer, som ingen har set i en halvpipe-konkurrence.

Hirano, den forsvarende olympiske sølvmedalist, vandt efter at være den første rytter til at lande tilbage til tilbage 1440 graders spin i en konkurrence.

Han blev nøje forfulgt af australske Scotty James, der landede tre dobbeltkorker på sin andenplads løbe og klædte den med en switch backside double cork 1260, et enormt vanskeligt og teknisk trick, der involverer ham både at tage ud og lande et to flip hoppe mens han s rejser baglæns.

I efterdybelsen af ​​I Pods skade blev spørgsmålet, hvorfor ville de sætte sig i fare så tæt på OL? Svaret er dels i historien og betydningen af ​​X Games, en ESPN-produktion, der bragte snowboarding til masserne og uden hvilken sporten ikke ville vokse som den har.

‘Jeg var nødt til at gøre det,’ sagde Hirano, der vandt sin første guldmedalje på arrangementet. ‘Jeg var nødt til at være her.’

Ikke til stede, men var White, som kom til X Games for at øve sig, men trak sig for at hvile sig, inden han gik til Sydkorea i weekenden for at starte sin træning der.

Det var en beregnet bevægelse af den mest kendte figur i sporten, som søger at blive den første tre-time olympiske guldmedaljer i snowboarding.

‘Det er derfor, hvis du ser nogen topkonkurrent ikke gør det, er det fordi de ikke vil risikere skade,’ sagde Whites træner, 2002 olympiske bronzemedaljer JJ Thomas. ‘Dette er en nat begivenhed. Korea er en dag begivenhed. Røret er meget hårdere (om natten). Det er stor risiko, stor belønning.’

Det viser, at det bliver vanskeligere og derfor farligere.

Kørerne Hirano og James satte sig i Aspen sammen med et massivt vanskeligt løb, som White brugte til at score 100 og vinde en kvalifikation i Snowmass et par uger tidligere, har sat baren for hvad det vil tage for at vinde denne OL.

‘Når du’ er så kapabel som de er, og arbejder så hårdt på det som de gør, så når klokken ringer, smelter disse skader smeltet væk, ’sagde Keene,’ og alle går for det. ‘