louis vuitton monogram canvas Trial mod Stockholm stolen lastbil ramming starter

louis vuitton online outlet Trial mod Stockholm stolen lastbil ramming starter

STOCKHOLM (AP) En usbekisk mand, der gennemførte et dødbringende angreb på Stockholm sidste år, svor troskab til den islamiske statskoncern i en video og skrev, at han ønskede ‘at skræmme de vantro og forlade mit liv’, sagde anklagerne tirsdag da hans forsøg begyndte .

Rakhmat Akilov optrådte for Stockholms Retten for at ramme en stjålet lastbil til en folkemængde i den svenske hovedstad og dræbte fem mennesker og skadede 14 andre, fordi han ønskede at straffe Sverige for at blive med i en koalition mod IS.

Han er anklaget for terrorrelateret mord og forsøg på mord. Anklagemyndigheden har bedt om, at han får livslangelse og udleveres fra Sverige.

Anklager Hans Ihrman sagde retssagen har konsekvenser i hele Europa for dem, der kæmper for at standse ekstremistiske angreb.

‘Vi kan lære om radikaliseringsprocessen og hvordan de udfører denne form for handling. Jeg synes, det er en stor interesse for alle, der straffes af sådanne angreb i hele Europa’, fortalte han journalister.

Akilov, der har erkendt angrebet, havde håndjern, da han kom ind i retssalen for høj sikkerhed. I et tilstødende rum lyttede ofrene til ofrene roligt, nogle i Moncler Jakke Dame hinandens arme.

Ihrman beskrev hvordan Akilov kørte en stjålet bierbil i en travl Stockholms shoppinggade den 7. april, før han blev arresteret timer senere.

‘Sagen er omkring 40 sekunder, der forandret forandringernes liv’ på Drottninggatan shoppingpromenade den dag, sagde han.

Fem mennesker blev dræbt en britisk mand, en belgisk kvinde og tre svenskere, herunder en 11 årig pige.

‘Ja, det var Akilov, der kørte trucken,’ sagde hans advokat, Johan Eriksson, til retten.

Akilov, som bliver 40 på onsdag, blev født i Usbekistan og arbejdede der som byggearbejder. Han kom til Sverige i 2014 og ansøgte om asyl og hævdede at han var blevet forfulgt. Hans ansøgning blev afvist, og han blev beordret til at forlade Sverige i december 2016. Sveriges hjemlige efterretningsagentur har sagt, at det ikke havde noget, der tyder på, at han planlagde et angreb.

Inde i retssalen stirrede Akilov på en skærm, hvor der blev vist optagelser fra angrebet, herunder dem, han lavede under kørslen. Anklageren talte om, hvordan Akilov brugte 53 SIM-kort og sociale medier, herunder WhatsApp, Moncler Outlet Telegram, Viber, Facebook og Zello til at kommunikere med andre om hans aktiviteter.

Akilov har sagt, at han foreslog at udføre et angreb i Stockholm til IS på deres vegne. Det var ikke klart, om gruppen havde accepteret sit tilbud.

Undersøgere har fundet internetchatlogs med ukendte personer, hvor Akilov diskuterede at blive en martyr og svoret tro på IS mellem 12. januar 2017 og angrebet. De har også fundet et hukommelseskort med eksekveringsvideoer og tusindvis af billeder, herunder en af ​​IS-lederen Abu Bakr al Baghdadi.

Anklagemyndigheden spillede også en video, hvor Akilov svor tro på IS. Den 6. april skrev Akilov på tærsklen i en chat ‘i morgen om aftenen finder jeg et stort køretøj, og jeg vil køre ind i en skare med det.’

De angrebet chokerede svenskere, der stoler på deres åbne dørpolitikker over for migranter og flygtninge.

I 2015 ankom en rekord 163.000 asylansøgere i Sverige den højeste per capita-rate i Europa. Regeringen reagerede ved at stramme grænsekontrollen og indskrænke nogle indvandrerrettigheder.

Tjenestemænd har erkendt vanskeligheden ved at holde tabs på afviste asylansøgere, som har fået lov til at forlade landet.