blanding af originaler og omslag til Dallas

blanding af originaler og omslag til Dallas

Et Scranton Times Tribune All Access-abonnement giver dig fuld adgang til både vores trykte og digitale publikationer, leveret til dit hjem, desktop og mobile enheder 7 dage om ugen

Abonner på hjem levering eller digital

Administrer din konto 24 timer i døgnet.

Wailin ‘Jennys begyndte som et one nightonly show i en Winnipeg guitar store. Sexten år senere fortsætter de med at turnere som en fremtrædende folkegruppe, der udgiver albums og udfører over hele verden.

Den internationale folketrio, der består af Ruth Moody, Nicky Mehta og Heather Masse, bringer sin nationale tour til Misericordia University mandag, februar.

Stiftende medlem Moody forklarede, at fordi de tour konstant, var begrebet frigivelse af et album uden for rækkevidde i ro stille nogen tid.

‘Vi har været i gang med at prøve at optage et album i lang tid,’ sagde Moody. ‘Vores turnéplan har været ret intens i de sidste par år. Det har været en interessant udfordring at jonglere alt, både vores professionelle liv og vores familie. Det blev bare svært at faktisk planlægge optagelse. ‘

Da de tog tid til at turnere for Moody’s graviditet, besluttede de at benytte lejligheden til at skrive et album. Med kun om fem dage at optage besluttede trioen et covercover, der passer til regningen. Således blev ‘Femten’ født .

‘Det lignede en sjov og mere lunefuld måde at fejre vores jubilæum på, bare fordi det er anderledes at arrangere andres sang. Der er noget lidt mindre alvorligt med at arrangere omslag,’ sagde hun. ‘Du kan blive venlig af bogged ned, når det er alle originale materialer. Vi har lige tænkt at lade os holde det sjovt. ‘

Dette nye album indeholder covers af Dolly Parton’s ‘Light of a Clear Blue Morning’, Paul Simon’s klassiker, ‘Love Me Like A Rock’ og Tom Petty’s ‘Wildflowers’, blandt andre. Deltagere på det kommende Dallas show kan forvente at høre mange sange fra dette nye album kombineret med en masse af Wailin ‘Jennys originaler, sagde Moody.

‘Den tre del harmoni er underskrift aspekt af, hvad vi gør,’ Moody sagde. ‘Det er en hård ting at sætte ord til, men jeg tror, ​​at der er noget komplet om tre stemmer sammen og især tre kvinder.’

Moody, der spiller guitar, accordeon, banjo og bodhrn, er en klassisk trænet vokalist og pianist, der startede sin karriere og synger og skriver keltisk musik, mens Mehta er en klassisk trænet danser, der blev rejst på 70’ers radio hits og fundet sig stærkt påvirket af Alternativ pop. Mehta spiller også guitar, harmonika, trommer og ukulele. Derefter er der Masse, der lærte at spille oprejsende bas, mens de praktiserer med Jennys og graduerede fra New England Conservatory of Music efter at have studeret jazz vokaler.

Før Masse sluttede sig til gruppen i 2007, blev Wailin ‘Jennys primært set som et akustisk outfit. Men siden oprettelsen af ​​trioens nuværende udstilling har kvinderne virkelig’ fundet deres hjem ’sammen, sagde Moody.

‘Vi har alle skubbet os selv og skubbet hinanden musikalt,’ tilføjede hun. ‘Da Heather blev med i bandet, spillede hun ikke et instrument, men ville altid spille bas. Vi opfordrede hende til at spille. To måneder senere spillede bas på scenen. Nicky var inspireret af det og besluttede at lære trommer. Så til det første show med Heather, pludselig havde vi en rytmesektion. Jeg lærte at spille banjo omkring samme tid.