boksere valgt til at kæmpe på verdensmesterskaber

boksere valgt til at kæmpe på verdensmesterskaber

Nova Scotia boxers er de eneste to, der vælges af Boxing Canada for AIBA Women’s Junior and Youth World Championships, der skal åbnes næste torsdag i Taipei, Taiwan.

De bliver de første canadiere til at deltage i arrangementet. De vil konkurrere i 18 og under ungdomsafdelingen.

Begge er canadiske mestere i deres respektive vægtklasser, men Rosss situation er et perfekt eksempel på konkurrenceproblemet. Da hendes eneste modstander ikke fik vægt på det canadiske mesterskab i januar, vandt hun guldmedaljen som standard.

Sydney ’s Ross og Spryfields Paquin har olympiske ambitioner, men er gentagne gange stymied i deres søgen efter at finde konkurrence for at forbedre deres udsigter. Enhver kamp betyder ofte dyre rejser, og selv de er svære at få.

‘Jeg er virkelig virkelig spændt, fordi det er en rigtig stor mulighed,’ sagde 17-årige Ross, der kæmper i 75 kg-klassen.

‘Det er også lidt nervepirrende, fordi konkurrencen bliver så vanskelig derovre, men jeg er bare spændt på at få nogle erfaringer i og faktisk ved helt sikkert, at jeg skal have en kamp.’

Det er en stor sommer for Ross, der forventer at deltage i en Golden Gloves konkurrence i Serbien i juli.

Hun ved ikke, hvem hun vil møde i Taipei og er ikke alt for bekymret.

‘Forhåbentlig vil en medalje, eller evt. En guldmedalje, komme ud af det, men jeg går ikke derovre og forventer helt at vinde. Men jeg vil gøre mit bedste og kæmpe hårdt. Jeg vil gerne se, om jeg kan holde op på det niveau. ‘

Paquin, 17, sagde det er en stor ting, at de to Nova Scotia-kvinder er de første, der sendes af Boxing Canada til mesterskabet.

‘Der er omkring 45 lande registreret, så vi kommer til at have en masse højkvalitativ konkurrence derovre’, sagde Paquin, en 51 kg. konkurrent.

‘Jeg tror også, at det vil være en rigtig god oplevelse for mig at se som det er min første tur med Team Canada. Jeg ved, at konkurrencen bliver hård, men jeg ved, at vi begge skal kæmpe hårdt og prøv at komme hjem med guldet. ‘