Bolig kamp brygger i blomstrende Seattle

Bolig kamp brygger i blomstrende Seattle

SEATTLE (AP) Seattle’s blomstrende teknologiske industri har bragt en massiv tilstrømning af nye beboere med store tegnebøger til byen. Men en efterfølgende boligkris har ført til skyrocketing huslejer og boligpriser, der har spændt middleand arbejderklasse familier og uddybet byen ‘ s hjemløshedskrise.

For at holde byggematerialer og hjælpe folk med alle indkomster forbliver, har byens embedsmænd kommet op med, hvad der kaldes ‘grand bargain’: Lad udviklere bygge højere og tættere på kerneområderne i hele byen og kræve, at de enten indbefatter enheder, der arbejderklassen folk har råd til, eller betaler for projekter, der skal bygges andre steder.

Backlash var hurtig fra de bekymrede forhøjede højder og tæthed vil ændre karakteren af ​​enkeltfamilie kvarterer, der dominerer denne maleriske nordvestlige by.

Men lige så stærke grupper har dannet sig for at bakke op i byens obligatoriske boligoverkommelsesplan, der har til formål at skabe 6.200 nye overkommelige enheder over 20 år for dem, der producerer 60 procent af områdets medianindkomst.

Flere vækst- og boligvalg betyder, at lærere, brandmænd og andre arbejdere kan forblive i Seattle sammen med velhavende tekniske arbejdere, siger tilskuere.

Efterhånden som byen er vokset, ‘der’ er en reel følelse af at nogle mennesker vinder og nogle mennesker taber som en del af den vækst ‘, sagde Seattle rådsmedlem Rob Johnson, en byplanlægger, der sponsorerer boligforslaget. Den første af flere offentlige høringer er indstillet til mandag aften.

‘Hvis vi ikke ændrer zoning, bliver disse bygninger bygget, og de vil blive bygget uden overkommelige boligkomponenter til dem,’ tilføjede han. Philadelphia er blandt dem, der vejer tilsvarende mandater.

Friktion over vækst springer ud i andre byer, der er ramt af boligmangel. I Portland, Oregon, er byens plan for at imødekomme væksten delvist ved at tillade større bygninger downtown at have rørt modstand. I Californien bryder en kontrovers over en statsregning, der letter bygningsbegrænsninger omkring transitnav og korridorer og slutter parkeringskrav.

I Seattle er en by på omkring 714.000, der hovedsageligt er omgivet af vandvækst, blevet eksplosiv. Fueled af Amazon og andre tech giants, Seattle tilføjede næsten 75.000 job mellem 2012 og 2016 og 87.000 mennesker i de sidste fem år.

Byen støtter boliger til de fattigste, og markedet udvider sig for topindkomstbeslag. Men lidt er blevet gjort for dem i midten, der allerede bruger for meget af deres løn på leje, sagde Johnson.

Seattle’s medianboligpris har skubbet til $ 757.000 den højeste nogensinde, ifølge Northwest Multiple Listing Service. Gennemsnitlig leje for en værelseslejlighed er steget 35 procent over fem år, men for nylig begyndt at dyppe.

Ændringerne har ført til angst og sjælssøgning.

‘Det’ tvinger os til at have en hård, splittende samtale om, hvad vi vil være som en by, ’sagde rådsmedlem Mike O’ Brien.

Kritikere siger, at planen giver alt for meget til udviklere og er ikke den bedste måde at tilføje overkommelige boliger på. De siger også, at det vil føre til, at ældre og teoretisk billigtere lejligheder og boliger bliver revet ned.

En koalition af grupper udfordrer byens miljømæssige gennemgang af planen, idet den siger, at den ikke overvejer tilstrækkeligt spørgsmål som konsekvenserne for skoler, trafik, parkering og træer.

‘Det bliver solgt, at vi skal ændre zoning for at imødekomme væksten. Er zoning ændret den bedste måde at få overkommelige boliger på? ‘Sagde Susanna Lin med Seattle Fair Growth, en nabogruppe i modsætning til planen.’ Du øger forskydningen. Du mister den historiske karakter, og samfundene bliver styrtet. ‘

Tilhængere siger flere boliger tættere på transit, skoler og tjenester vil begrænse udbredelsen og imødekomme stigende efterspørgsel. Valg ud over dyre enkeltfamiliehuse som duplexer, hytter, små lejligheder og høje stigninger ville give dem med mere beskedne indkomster at bo i ønskelige kvarterer. Eksisterende boliger er allerede revet ned og erstattet af dyre McMansions, sagde de.

‘Folk er bange for det ukendte, men de vandt ikke så meget forandring som de’ er bange for, ’sagde Jay Lazerwitz, en arkitekt, der har boet i Seattle i 33 år og støtter planen. ‘Vi’ mister ikke store skår af enkeltfamiliehuse. ‘

Fra hans to-etagers håndværkerhjem peger Greg Flood ned på gaden til, hvor en gul kran væver over en byggeplads af et 40 m (12 meter) lejlighedskompleks i Wallingford-kvarteret kun få minutter fra centrum.

Bygninger tre til fire etager højt ville være tilladt på hans gade, nu prægtet med bungalows og storslåede håndværkerhjem. ‘Du kan tilføje tæthed uden negative konsekvenser for parkering, lys, haver, gårdrum’, sagde Flood, der bemærkede, at der er områder i byen, der allerede er zonet til tættere bygninger. Forslaget ville give mulighed for flere enhedslokaler ved siden af ​​et mindre enkeltfamiliehus, hvilket skabte en forskel i størrelse og omfang, sagde han.

Flere blokke nord, Bryan Kirschner glæder sig over ændringerne som en måde at tilføje økonomisk mangfoldighed på. Han sagde, at enkeltfamiliens zoning historisk har udelukket visse mennesker fra mange dele af byen.

‘Vi’ er alle bedre, hvis folk i forskellige aldre, indkomster, baggrunde og etniske grupper lever sammen i et blandet kvarter, ’sagde den 46-årige, der arbejder hos Google.

Ethan Phelps Goodman, grundlægger af Seattle Tech 4 Housing, sagde teknologiske lønninger skyldes boligkrisen. Men teknikere, herunder de i hans gruppe, arbejder i stigende grad for at talsmanden om spørgsmål som overkommelige boliger, sagde han.

‘Gode projekter bliver sporet af tankeløs modstand,’ sagde Phelps Goodman. ‘At have en økonomisk boom i teorien, bør kun give dig mere ressource til at håndtere programmerne.’