Køkken Teater ’s’ Ironbound ‘negle karakter og scene

Køkken Teater ’s’ Ironbound ‘negle karakter og scene

Den korte og søde af det: Du har bare fem flere chancer, denne onsdag til søndag, for at fange M. Bevin O ‘Gara s spellbinding produktion af Ironbound på Kitchen Theatre, en strålende kombination af design, retning og handling, gift med en heartrending, lysende script.

En tur mod amerikansk realisme i begyndelsen af ​​det 20. århundrede omfattede den løse samling af malere kendt som ashanskolen. Kunstkritiker Robert Hughes siger, at deres ledende lys, Robert Henri, ‘ønskede kunst at være relateret til journalistik. Han ønskede, at maling var lige så sand som mudder som hesteskud og sne, der frøs på Broadway om vinteren, som ægte et menneskeprodukt som sved, der bærer den uundertrykte duft af menneskelivet. ‘

Mens de snart blev overhalet af Moncler Outlet europæisk modernisme og fotojournalistik, var disse malere ‘opfordringer ikke så meget at dokumentere, men for at ændre linsens malere tog til verden, for at undersøge, at samfundet gør usynlig.

Ironbounds emne er Darjya, en polsk indvandrer, der slår af ved mesterlige job på en fabrik og senere som housecleaner. Litteratur Martyna Majok maler sit billede gennem en række krisemomenter over to årtier af Darjya’s liv, som alle forekommer ved ‘a busstoppested om natten, en kvart kilometer fra en fabrik i Elizabeth, New Jersey. Eller hvor der plejede at være en fabrik, afhængigt af året. ‘

David L. Arsenaults sæt af brudt asfalt og beton, med et utilitaristisk busstoppe komplet med fluorescerende lys, støttet af en ansigtsløs murstenstruktur bag kædeforbindelse hegn (scenisk kunstner Ruth Barber) skaber drabet Moncler Outlet Ash Can-virkeligheden, gennem hvilken Darjya navigerer. Alligevel opnår dette sted at vente, for en bus, der sjældent kommer, at opnå en gravid skønhed, især under Arsenaults belysning.

Lisa Boquist ’s apt costuming (herunder en parka som skuespiller Kate MacCluggage manøvrer som en forsvarshylde), og Lesley Grees sugende lyddesign (trafik, crickets, blaring metal, sørgende rap, Chicago blues og Springsteen) fuldender omgivelserne.

Grundlæggende definerer Darja ’s World: penge til at støtte et barn, en bil for at komme på arbejde og i toppen af ​​legen, $ 3.000 fra sin snydende kæreste, så hun kan søge efter sin stofmisbrugte søn, for nylig løbe væk.

MacCluggage er forbløffende i rollen: tæt sår, perennially mistænkelig, forsigtig med at give væk selv en ounce af uafhængighed. Skuespilleren skaber denne shell om det indre af en kvinde, der selvfølgelig drømmer og har lidenskaber, men som altid skal beregne omkostningerne, især efter at have overlevet sin anden mands misbrug. Hendes tager ikke fanger holdning giver en skør komedie, da hun afvæbner mændene i sit liv ved at skære igennem hele deres BS. Hun ser hendes liv, og muligvis hendes selvværd, som en uendelig række transaktioner.

Hver gang imellem kan MacCluggage tillade Darjya at smelte lidt, og disse øjeblikke af lysstyrke gnistre.

Marcin Mesa spiller sin raffish første mand, Maks, med en stædig charme. Indpakket i sine drømme om at blive en sanger, hans grund til at forlade deres polske hjemland, savner hun hendes hints på sin graviditet (der er en listig indirekte i manuskriptets udstilling). Vi ser dem først spille et spil med at samle bits ændre, hun admonterer ham på sin engelsk. Scenen er delikat endnu usentimental, og Mesa og MacCluggage pakker år af et forhold i sparsomme minutter.

Darjyas flyvning fra hendes anden mand fører til en uhyggelig forbindelse med en mulig gadehustler Vic (Adrian Abel Amador). Direktør O ‘Gara tillader denne fortryllende scene af ubesvarte forbindelser til at trække vejret, de lange øjeblikke af stilhed så aktiv som talerne . Amador blander amiability, humor og en rørende ensomhed i hans skildring.

Darjya ’s forhold til den nuværende kæreste Tommy er hjertet af showet, og Austin Jones bringer ham til det brølende, livlige New Jersey liv, der ligger til grund for hans bluster med en mangel på kynisme, hvilket gør ham til en meget livlig suitor.

Dybt følte præstationer suffused med en ubrudt menneskehed, vedvarende mod oddsene, gør et godt øjeblik i det lokale teater.

ArtiklerNewfield mand pålagt at hævde, så skrotning, carSeeking En eksklusiv CureDeferred Enlightenment: En mands vildrejse fra Ithaca til ashramerne i IndienNy dokumenter viser måneder i kampene i amtets MenneskerettighedskontorDen seneste ImmortalsLegislature forsinkelser vejer ind på NYS plastikpose banIthaca Politiet undersøger skydning i NorthsideReed-kampagnen genopliver ‘Ithaca liberal’ -mærket i ny annoncekampagneDette er forslaget til $ 123M om at genopbygge Green Street Garage-webstedet City mad på Spectrum, STAP-frivillige til et sikkert indsprøjtningssted og andre noter

CommentedEndorsed by many, Mitrano søger klarhed i messaging (3) Maguire annoncerer Honda i Ithaka-erhvervelsen (1) Rehashing økonomisk udviklingspolitik i Tompkins County (1) Hvorfor har Tompkins County ikke mere vandkraft? (1) Reed-kampagnen genopliver ‘Ithaca liberale ‘tag i ny annoncekampagne (1) Ændringer i værkerne til Ithaca’s Inlet Valley (1)’ Iron Chef ‘opfylder’ Magic Mike ‘på State Theatre (1) Kan græsrods PAC-finansiering påvirke løbet for NY 23? (1) Livet på toppen af ​​Ithakas uafsluttede affaldsdump (1)