Kæmper tale fra den hårde mand af rock JJ Burnel

Kæmper tale fra den hårde mand af rock JJ Burnel

Den sorte bæltekarate mester, født i Londons Notting Hill til franske forældre, er ikke kendt for sin milde måde. Dette er en mand, der skød tidligere bandkammerat Hugh Cornwell gennem en væg bare fordi han irriterede ham. Han hjalp med at få bandet fængslet i Frankrig for angiveligt at anspore et oprør og blev anholdt i Australien for at bande på landets mest populære aften tv-program.

Derefter var der tid, hvor bandet skulle eskorteres ud af Sverige under væbnede vagt klokken 2:00 efter en løbetid med nogle lokale Teddy-drenge, der havde slået deres vejbesætning og holdt dem i gidsler i et underjordisk omklædningsrum. De undslippede kun ved at lave Molotov-cocktails og sprænge deres biler. Han slog op punk reviewer Jon Savage for at give en af ​​deres sange en mild kritisk anmeldelse, mens en anden uhøflig reporter var gaffer tapet til en bjælke på toppen af ​​Eiffeltårnet uden hans bukser.

Forståeligt var jeg træt. Hvad jeg ikke havde forventet, var en samtale på fransk. Så hvad laver han på den anden side af kanalen? ‘Talende til dig’ stræber han, før han fordyber sine galliske piedterres dyder inden for rækkevidden af ​​meden. ‘ Jeg er kun her for en sceneændring ‘, siger han, selv om han indrømmer det. Det var et flygtigt besøg. Han spillede i England dagen før og skal indlede den årlige Stranglers UK tour, der vender tilbage til Oxford på mandag .

‘Jeg kan godt lide Oxford,’ siger han varmt og forvirrer sit surlybillede. ‘Der er en årlig tradition, og vi elsker det. Vi bliver på et hotel, som bliver overvurderet og overpris, men vi tider nogle gange rundt, har en fridag, går rundt i byen og drikker.’

Han fortsætter: ‘Jeg så min første inspektør Morse for to uger siden, og det så dejligt ud.’

Turen følger sidste års milepæl Ruby Anniversary Tour og udgivelsen af ​​ledsagende festsædet album Giants Gems. Og med Billige Moncler Jakke Herre 40 år under deres studded bælter er de så populære som nogensinde. Det er ikke slemt for et band, hvis senior medlem, trommeslager Jet Black, er 76.

‘For fyrre år siden kunne jeg ikke have forestillet mig, at jeg efter al denne tid’ stadig ville være rockmusiker, da han så verden ‘, siger han. ‘Vi var i usikkert område. Jeg troede, vi kunne få en rekord, få lagt et par gange, gøre det i et par år, så få et ordentligt liv.’ Jeg har aldrig hørt om et rock band, der holder så længe. ‘

På trods af, at de kom ud fra den hvide punkfarve, var de aldrig rigtig et punk-band, i stedet for at trække på pop, prog og endda jazz for at komme op med deres karakteristiske lyd, med sine rige melodier, veltalende tekster og højkørende tastaturkørsler.

Det øre for en melodi har givet JJ, Jet Black, nøgle mand Dave Greenfield, tidligere førende sanger Cornwell, og udskiftning frontman Baz Warne, 18 top 40 album og 24 top 40 singler, herunder sådanne favoritter som ferskner, ingen flere helte, 5 minutter Hertuginde, noget bedre skift, altid solen, gyldenbrun og mærkelig lille pige. De blev endda inviteret til at spille med London Sinfonietta på Proms 2013 i Royal Albert Hall.

Så hvordan lykkedes det at opnå sådan respekt? Svaret kommer højt, profane og unprintable, men resultatet er, JJ er ikke helt sikker på.

‘Det er lykken i uafgjort,’ siger han. ‘Og vi har haft held og lykke, end vi fortjener. Vi skrev et par gode melodier, og det holdt os godt. Vi elsker også at spille. Når vi ikke’ det er tid for os at stoppe. ‘

Han indrømmer at kaldenavnet ikke havde noget at gøre med trommeslagerens indenlandske færdigheder. ‘Jeg vil efterlade det til din fantasi,’ tilføjer han. ‘Men vi vil nok være færdige, når han giver op.’

JJ er charmerende. Kunne det være, at denne bjørn af en bassist har mellowed? ‘Jeg’ er grundlæggende den samme person, ’svarer han.

‘Vi blev smedet i en periode før X Factor og var ikke bange for at se efter os selv. Jeg havde en gang en slag hver nat. Vi var nødt til at lære at frontere os selv og spille, hvad vi ønskede at spille, kom helvede og flyvende flasker. Vi har gjort alle de forkerte ting kommercielt, har reageret spontant på situationer, blevet arresteret, låst op, eskorteret ud af lande på maskinpistol punkt og stod over for demonstrationer af plakat, Billige Moncler Sale der vækkede ekstremister.

‘Vi giver så godt som vi får, men det synes at have været det rigtige at gøre. Alligevel var det da. Mange af vores kritikere og kritikere er enten døde eller pensionister, og vi er de sidste stående. Og de fleste unge kommentatorer synes vi er ret seje. ‘

JJ fortæller mig, hvad han har planlagt for dagen, som alle virker meget afslappende. Så ser han sig selv bosætte sig i Frankrig? ‘Jeg føler mig mere komfortabel i London,’ siger han. ‘Den eneste franske forbindelse jeg har, var at jeg engang var gift med en fransk pige, som jeg ikke ville råde nogen til at gøre. Selvom ingen lytter til mit råd. ‘.