L5R RPG 4th Edition Mechanics

L5R RPG 4th Edition Mechanics

Forfædre er en speciel form for åndelig fordel og købes med karakterpoints på samme måde som andre fordele. De repræsenterer vejledning og råd fra store helte i Rokugans fortid, som nu bor i Yomi. Kun en sjælden og usædvanlig karakter skal have en forfædres vejledning, og spillere, der vælger denne mulighed, vil underkaste deres karakterer til betydelige rollespilbegrænsninger. Forfædre er magtfulde, men de begrænsninger, som de sætter på tegn, kan være frustrerende for mange spillere, især i betragtning af deres high point-omkostninger. Forfædre gælder ikke for det maksimale antal fordele, som en spiller kan købe under karakteroprettelsen.

Alle forfædre styres af følgende begrænsninger:

Loyalitet: En forfader vil kun rådgive nogen fra samme klan / fraktion. De vil ikke hjælpe dem, der ikke er en del af klanen, de tjente (og i nogle tilfælde grundlagt) i livet, selvom den person kan kræve en direkte blodafstamning fra dem.

Piety: Et tegn, der har en forfader, forventes at tilbyde ærgrelse og hengivenhed dagligt. Generelt bør ethvert tegn med en Ancestor Advantage forvente at bruge mindst en time om dagen i bøn og hengivenhed. GM’en kan tillade, at dette krav stilles til side, når usædvanlige omstændigheder dikterer (tegn er i Shadowlands, på et skib i storm osv.), Men karakteren skal gøre forandringer med fornyede bønner, så snart han er i stand. Hvis et tegn konsekvent ikke giver tilbedelse, vil forfaderen forlade ham, karakteren skal tilbringe mindst en måned i hengiven bønner og forsoning for at forfædren skal vende tilbage.

Jalousi: Kun en forfader vil altid rådgive en karakter. Yderligere, hvis denne forfædres favor er nogensinde tabt, kan ingen anden forfader købes for at erstatte den karakter, der mangler, vil blive kendt i Yomi, og andre forfædre vil foragt for at nærme sig ham, uanset hvor ædle hans senere gerninger er.

Krav: Alle forfædre stiller specifikke krav til de tegn, de hjælper. Til gengæld for forfaderens potentielle hjælp skal karakteren leve et liv, der er i overensstemmelse med forfædrenes tro og principper. Hvis et tegn ikke opfylder disse krav, forlader forfaren, måske evigt. Ved GM’ens valg kan en karakter, der viser oprigtig omvendelse og hengivenhed typisk mindst en måned med hengivenhed, som under ‘ondskab’ ovenfor, genvinde sin forfaders tjeneste. Når Hida ser på dig, slår dine slag hårdt og sandt, du får + 1k0 til alle skaderuller og kan ignorere 4 point af fjendens reduktion, uanset hvilket våben du bruger. Endvidere er enhver krabbe, der kæmper sammen med dig i en skirmish er inspireret af Hida’s ånd, der infunderer din ramme, og vinder +1 bonus Void Points (hvis de ikke bruger dette Void punkt ved afslutningen af ​​skirmish, er det tabt).

Kræver: Enhver runde, som mindst en fyrkrabbe er såret i din syne, skal du lide 1 sår i sympati. (Dette øges ikke, hvis flere krabber bliver såret i samme runde.) Dette sår ignorerer reduktion og andre effekter, der ellers ville skade skade. Du kan dog frivilligt vælge ikke at lide såret. Hvis du nogensinde nægter at lide disse sår, eller hvis du nogensinde frivilligt trækker sig tilbage fra en kamp med et skyggelands skabning, vil Hida overlade dig.

Manden, der grundlagde familien Hiruma, var en pragmatisk kriger, der beskæftigede sig med hurtighed, præcision Billige Moncler Jakke Herre og lidenskab for at besejre magtfulde fjender. Hans vejledning gør det nemmere at følge i hans fodspor og give dig en + 1k0 bonus til dine Stealth, Kenjutsu og Kyujutsu færdighedsruller.

Kræver: Hvis Hiruma kigger over dig, kan du aldrig frivilligt forråde Crab Clan, eller han vil opgive dig. Men som en pragmatisk kriger, der skræmmer mange af Bushido’s niceties, vil han også opgive dig, hvis din æreposition aldrig stiger højere end 5,0.

De legendariske mesterhåndværkere, der forfalskede krabber Clan Ancestral Sword, der slog Hatsu Suru no Oni. Kaiu grundlagde den mest potente ingeniørskole i imperiet, og hans efterkommere byggede Great Carpenter Wall. Kaiu ’s vejledning giver dig en + 3k1 bonus (i stedet for + 1k1), hver gang du bruger et ugyldigt punkt på en håndværk eller ingeniørvidenskabsrulle. Derudover kan du en gang pr. Spilår kalde Kaiu’ s inspiration og rulle en passende Håndværkskompetence på TN 50 for at skabe en mindre vækket nemuranai. + 1k0 til færdigheder eller skade, for eksempel), indtil spiritus inden for varen bliver stærkere over tid.

Kræver: Kaiu hævder middelmådighed, dovenskab og fiasko. Billige Moncler Jakke Herre Du må aldrig bevidst producere håndværk / ingeniørarbejde, der er mere end dit bedste. Dette indebærer selvfølgelig at holde lave terninger på en færdighedsrulle, men vil også have mange subtilere rollespil applikationer; sådanne situationer bør vurderes af GM.

Grundlæggeren af ​​Crab Shugenja School var en dygtig shugenja og en mand, der vidste mere om Shadowlands skabninger end nogen anden. En gang pr. Session kan du bruge et ugyldigt punkt for at få en bonus til din spellcasting-roll, som svarer til din Earth Rank i holdt terninger. Når du ruller for at modstå at opnå Shadowlands Taint, kan du også rulle to gange og holde det bedre resultat.

Krav: Kunis efterspørgsel efter sine efterkommere er et simpelt ophold, rent. Hans familie fastholder sine traditioner til denne dag. Asahinas spirituelle vejledning giver dig en + 1k0 bonus på Mediation Rolls og en + 1k1 bonus til Spell Casting Rolls, når du caster en ikke skadelig magi med craft eller forsvarsordene.

Kræver: Asahina forventer, at du lever op til hans idealer om absolut pacifisme. Hvis du nogensinde med vilje og bevidst skade en levende væsen, endog en besmittet væsen, forlader han dig.

Lady Doji skabte de fleste af Rokugani-civilisternes regler og begreber, og hendes indflydelse mærkes stadig igennem imperiernes domstole i dag. Dem, der modtager Doji’s råd, får en + 1k0 bonus til alle deres Courtier, Etiquette , Udfør og oprigtighed ruller.

Kræver: Doji kræver dem, der har sin vejledning til at leve på en måde, både ærede og civiliserede. Hvis du nogensinde begår et stort brud på etiketter, eller hvis du nogensinde taber mere end 3 point of Honor eller Glory fra et enkelt brud på etiketten, vil Doji overlade dig.

Doji s yngste søn, grundlæggeren af ​​Daidoji familien, var en dygtig kriger, der tilbragte to år på jagt efter sin forsvundne søster Konishiko. Han hentede i sidste ende hendes sværd (og sin sjæl) fra Shadowlands, men i færd med at han mistede sin stemme og hans hår blev hvidt. Hayaku’s vejledning giver dig en + 1k1 bonus til Lore: Shadowlands ruller og en gratis løft på alle angreb med Spears.

Kræver: Du skal ære Hayaku’s ofre ved at farve dit hår hvid. Du kan aldrig opgive, forråde eller true et medlem af Doji familien (eller din afgift, hvis du er en yojimbo), hvis du gør det, overgiver Hayaku dig i en raseri . Men han startede også Crane Clanens lange og bitre fejd med Lion Clan. De, der har Kakita’s vejledning, kan bruge et ugyldigt punkt til at rulle enhver Iaijutsu eller Artisan Skill roll med en + 1k1 bonus til den anden roll. De holder det bedre resultat. Men alle de, der overvåges af Kakita, tjener automatisk fjendskab af Matsu samurai, der fornemmer deres egen forfædres vrede alle medlemmer af Matsu familien er effektivt svoret fjender til dig.

Kakita var en hederlig mand, der søgte perfektion i både sværdet og med kunstnerens børste, og han forventer det samme af dig. Hvis du nogensinde mister en duel eller en kunstnerisk konkurrence, forlader Kakita dig. din ære falder endda under 4,0.

Asahina Koresada [5 punkter] (kejserlige historier s122)

Asahina Koresada var den fremtrædende helbredende af hans tid, og i sin ungdom tjente han som kejser Hantei XIXs personlige læge. Efter sin barnebarns barn tragisk døde af vand feber tilbragte Koresada sine tusmørke år, der rejste imperiet med mange af hans medmennesker Asahina, helbredelse af syge børn, uanset deres kaste. Koresada vil give sin vejledning om enhver kranafstamning med en passion for medicin og opmuntre dem til mere altruistiske i brugen af ​​deres gaver. Når Koresada ser på dig, får du + 1k0 til enhver spellcasting ruller for magi, der helbreder sår eller behandler gift eller sygdom, og en fri hævelse på enhver medicinskompetence til behandling af en skade, sygdom eller gift.

Krav: Koresada kræver, at du efterligner hans respekt for børns sundhed og velfærd. Hvis du ignorerer eller nægter at behandle noget syg eller skadet barn, eller bevidst lad et barn blive skadet, vil Koresada opgive dig.