Fra kæmper til en global kæmpe

Fra kæmper til en global kæmpe

Krediteret med at skabe Indiens bedste mærke, Ratan Tata-søgning efter hvis efterfølger er nu nødt til at kæmpe hårdt i 1980’erne for at skabe et mærke for Tatas og holde selskaberne fra at blive kørt som ‘fiefdoms’.

‘Vi havde ikke et mærke. Vi identificerede vores mærke på 15 eller 20 forskellige måder, hver virksomhed laver sine egne ting.’ Tata Group Chairman Ratan Tata blev citeret i en bog, Tata: The Evolution of Corporate Brand.

Tata, som har ført gruppen til globale højder, måtte kæmpe for et hårdt slag fra de tidspunkter, hvor han ventede i vingerne for at tage ansvaret for konglomeratet.

Efter at han havde taget tøjlerne i gruppen i 1991 med stiv modstand indefra, var hans opgave at stoppe nedbrydningen af ​​systemer etableret af hans forgænger J R D Tata.

Klik på NEXT for at læse yderligere. . .

Nogle følte, at han forsøgte at tømme dem ind og begrænse deres autonomi; andre var simpelthen imod at dele information med andre Tata-selskaber, som de betragtede som rivaler. I hvert fald så det udadtil, som om limen, der holdt Tata sammen, begyndte at opløse, sagde bogen.

‘Vi havde fiefdoms, der gik i forskellige retninger … Vi havde virksomheder i samme forretning, der konkurrerede med hinanden. Vi havde ukontrolleret adgang til nye virksomheder,’ sagde Ratan Tata i bogen, der minder om gruppen i slutningen af ​​1980’erne.

Klik på NEXT for at læse yderligere. . .

Ifølge bogen, da den daværende chef J R D Tata ’s magt begyndte at falde i slutningen af ​​1980’erne, begyndte gruppen af ​​ledere, der blev forfremmet af ham i 1950’erne og Billige Moncler Sale 1960’erne, at ‘drive deres selskaber autonomt.

‘Så vi havde virksomheder, der gjorde suboptimal forretning, der ikke havde skala eller kritisk masse,’ har Ratan Tata sagt i bogen.

I dag er Tata-koncernen det rigeste konglomerat i landet med hensyn til markedsværdi af børsnoterede enheder på Rs 3,7 lakh crore (Rs 3,7 billioner).

I 2008 blev Tata-koncernen værdsat til 11,4 mia. USD og blev 57. blandt top 100-mærkerne af Brand Finance, et uafhængigt firma med fokus på ledelse og værdiansættelse af mærker, som Tata er blevet krediteret for.

Klik på NEXT for at læse yderligere. . .

Gruppen tidligere i denne måned oprettet et panel for at søge efter efterfølgeren til Ratan Tata.

Spekulationer er tydelige, at Ratan Tata ’s halvbror Noel Tata, som i stigende grad får flere ansvarsområder i gruppen, ville være den næste mand med ansvar.

Ifølge bogen i begyndelsen af ​​1990’erne blev indsatsen fra holdingselskabet Tata Sons om at få de forskellige virksomheder til at fungere sammen som en meningsfuld og genkendelig gruppe modstået med stor styrke, og nogle ledere som Tata Steel s daværende chef Russi Mody løste problemet ved at træde ned.

Bogen omtalte de tidlige dage af Ratan Tata ved roret af Moncler Jakke Dame anliggender, at bogen sagde, at han havde tildelt sig målet om at konsolidere gruppen.

Som et første skridt, som Tata Sons langsomt begyndte at vandre, var andelen i de enkelte koncernfirmaer 26 procent, som den var faldet i de sidste årtier.

‘Vi satte os op til at se, hvordan vi kunne sætte os sammen som en mere meningsfuld og genkendelig gruppe af virksomheder med mere central kontrol’, siger Ratan Tata.