Fra racistiske sorte tegn til ‘Black Panther

Fra racistiske sorte tegn til ‘Black Panther

Præsenteret med retfærdig glæde af hvide skuespillere, nogle i blackface, blev filmen entusiastisk rost af præsident Woodrow Wilson, som er blevet rapporteret at have gushed, er som at skrive historie med lynnedslag, og jeg er kun beklagelig over, at det hele er så forfærdeligt sandt. Det samme gælder for mytologi. Den første moderne tegneserie, Action Comics, med Superman, blev oprettet i 1938, slog dab i midten af ​​amerikansk segregering, og populære myter skabt af disse bøger var aldrig venlige for sorte. Læs og forbruges af børn, disse bøger inficerede dagens kultur med racistiske sorte figurer som Ebony White, Whitewash Jones og Steamboat.

T Panther (Chadwick Boseman) og Erik Killmonger (Michael B. Jordan) bekæmpe det for tronen i Panther. Matt Kennedy / Marvel Studios

Hvilket bringer os til Marvel Black Panther, en unapologetisk sort superheltfilm, der Moncler DunJakke skildrer en afrikansk kriger / konge fra det fiktive land Wakanda. Selv lydsporet er executive produceret af en sort pladeselskab.

Relateret: Hvordan Michael B. Jordan blev gennemsnitlig og massiv for ‘Black Panther’

Også: ‘Black Panther’ breakout Letitia Wright er en ny form for Disney prinsesse

Det skuffer ikke, takler handling, humor og intens drama, som endelig til min lettelse var racerelateret. Det var yderst tilfredsstillende at være vidne til afrikanske tema kostumer, teknologi og krigsførelse, men mest af alt for at se sorte mennesker på skærmen som fuldvædnede mennesker, ikke bare en sidekick eller komisk lettelse, før den virkelige helt opstår. Også filmpowermenten af ​​sine hårde kvindelige helte rivaler sidste år banebrydende Wonder Woman, der håndterer to sider af den typisk marginaliserede mønt med poleret nåde.

Lyt til USA TODAY s geek kultur podcast, The Mothership, bryde ned Panther og hvad det betyder for repræsentation både i superhero film og Hollywood som helhed.

Som en sort mand, der vokser op i tegneserietiden, kan jeg huske at se Christopher Reeve som Superman i 1978, og hvor glad jeg var for at se en helt fra disse sider på sølvskærmen for første gang. vil tro en mand kan flyve var filmen marketing tagline, og jeg var hooked.

En efter en viste jeg op for dem alle Batman, Captain America, X Men, Spider Man, men jeg spekulerede på, ‘Hvordan kan sorte mennesker blive inkluderet i nogen af ​​disse film, især fordi deres tilstedeværelse i tegneserierne, der skabte dem, var så minimal?’ Da jeg var en teenager, var de vigtigste Captain America sidekick The Falcon, Luke Cage og Black Panther at få deres egen film når som helst snart.

Erik Killmonger (Michael B. Jordan) og T Panther (Chadwick Boseman) ser ikke øje med Wakanda-fremtiden i Panther. Matt Kennedy

Jeg lavede i årevis med sorte sports- og musikstjerner, der opfyldte de roller, der blev udeladt af tegneserierne. Min yndlingsbog var Superman vs Muhammad Ali, hvor Ali faktisk slår Superman i en retfærdig kamp, ​​fordi Superman mister sine supermagter. Jeg havde plakater af Michael Jordan, der flyver gennem luften, sammen med Kareem Abdul Jabbar skyhook. I en vidende nikkelse til min oplevelse som en teenager, dækker plakaten af ​​albumet til Public Enemy det tager en million millioner Moncler Jakke Dame at holde os tilbage fremhævet flere gange i sort panther. Jeg kunne ikke holde et smil tilbage, da jeg havde den plakat i mit værelse som en teenager, og det hænger endda på mit kontor i dag. Disse mænd blev vores superhelte.

At se sort panser i al sin herlighed opfylder så mange håb og drømme jeg havde som barn. Tilføjelse af denne oplevelse til ting, jeg spekulerede på, om jeg nogensinde ville se, som om Amerika har en sort præsident, smiler jeg igen.