Francos vilde år

Francos vilde år

Franco Gagliano, hvis du ikke kender navnet, er en af ​​de mest storied klub ejere i dalen. Og hans bar, Mason Jar, en af ​​sine mest storied klubber. Manden bygget stedet og dets historie fra år af solidt arbejde og hvad nogle måske hævder at være ‘tvivlsomme’ forhold. Uanset hvad nogen siger, er Franco og Jar en stor del af Phoenix rock ‘n’ roll-genealogi.

Efter næsten to årtier som en Phoenix rockstøtter valgte Gagliano for nylig at sælge Jar til et par aspirerende klub ejere.

Jeg mødte først Gagliano, da jeg var teenager, der spillede i mit første rigtige band. Vi spillede hos en Tempe klub, Billige Moncler Jakke Dame kaldet Merlin, eller måske kaldes det stadig Star System, jeg kan ikke huske. Franco var der scouting bands for hans netop købte Phoenix klub, Mason Jar Lounge. Han gav mig et visitkort og inviterede vores band til efter timer; du kunne have efter timer på steder som Jar derefter. Hans engelsk var ikke det bedste, og han havde den slags kasket, der lige dækkede toppen af ​​hans hoved. Hans negle var velplejede, og han havde påklædning.

Alt jeg vidste var, at jeg var et barn i en gruppe, mødte piger og blev fuld. Livet var fantastisk.

Det var den tidlige 80’erne, hvor bands som Jetzons og Blue Shoes var konger. Den eneste måde at få optagelser på i Valley barer var at lave fire sæt en nat med stort set dækning sange og spille fire til fem nætter om ugen. fra Tucson, hvor bands ikke dækkede. Dæksbånd blev hånet der. Tucson og Phoenix havde modsatte musikscener; gør det stadig, virkelig. Vi havde måske to 45 minutters sæt af vores egne sange, og det var det.

Kort efter møder Franco i Tempe den aften gjorde vi vores første fire natstand på Mason Jar. Vi spillede hvert af vores sæt to gange. Jeg tror, ​​han betalte os $ 1.100 i fire nætter. Vi satte op flere shows og flyttede til Phoenix. Med den slags penge havde vi ikke brug for dagjob i det mindste.

Siden da må jeg have spillet 500 gigs i Franco s klub.

I løbet af den tid har Franco været sorta farlig. Han gav mig engang en flybillet hjem, da jeg blev strandet i New York City. Han havde ikke øje med at overdrage 400 dollar for at hjælpe mig med at flytte ind på et nyt sted. Engang da jeg blev gift, lånte han min kone og jeg 300 kroner, men mine band har det hele gjort godt for ham.

Mason Jar har været modstandsdygtig, altid udlaster magertider. Det overlevede de forfærdelige coverbånd, kunstskader punk, hårdt hår strip metal, grunge, synth pop, hip hop.

Slag Mason Jar alt hvad du vil, og herren ved, at du ikke bliver den første, men Mason Jar har overlevet alle andre rock-n-roll klubber i staten og sandsynligvis regionen.

Den gritty, briglike klub, med sine utallige guldplader og indrammede, underskrev fotografier, beboet af strippere og poseurs, rockfans og bands, der passerer flippers nådesløst til kommende shows, har altid haft et sted. The Jar har givet Phoenix en stor rock ‘n’ roll mødested i traditionen af ​​Max s Kansas City, Troubadour eller CBGB.

Noget overraskende, Franco og Mason Jar er internationalt berømte. Jeg har været så langt væk som Boston, og nogen ville sige, ‘Hej, du er fra Phoenix? Er Jar endnu? ‘Jeg har hørt andre vende tilbage fra Europa med lignende fortællinger. En publicist, en agent eller et band vil ringe op fra alle hjørner og spørge, ‘Er Jar endnu der?’

Jeg har set en shitload af legendariske shows på Jar. Underappreciated på tour havde altid et hjem på Jar. Jeg så Johnny Thunders engang, så revet, at han næppe kunne stikke sig op foran mike-standen. De hvide dyr fra Tennessee var strålende. Ingen tvivl på det lille sted syntes kæmpe. Gin Blossoms gjorde deres første live show på Mason Jar rundt julen ’87. Jeg så andre flotte shows: Herrer i den Nye Kirke, Mary Lou Lord, Buzzcocks, Redd Kross, Candy, Algebra Ranch og igen og igen.

Jeg har set klubben i spidsår hvor du ikke kunne flytte inden for fire personer i baren og andre nætter, der havde mig undrende, hvordan stedet undgik konkurs.

Jeg kom en gang tilbage til krukken efter at have boet andetsteds i fire år, og intet var ændret. Nogle mennesker vil sige, at der er noget galt med det. Men Mason Jar har forblevet en sand konstant.

Og alle sagde, Franco har for det meste været en retfærdig mand. Ikke let forstået, og en irritation til tider, men retfærdig. For disse bands mærkning Franco en Moncler Jakke Dame tyv, overveje dette: Hans udbetalte teori var altid den mest beviste og korrekte, den, der bruges i byer som Philadelphia, New York og Los Angeles. Hvis bands tegner en skare, tjener bands penge. Enkel. Du måtte bare stole på ham på dette.

Alligevel inspirerede Franco aldrig meget tillid. Jeg tror, ​​at de fleste mennesker straks var mistænksomme for manden. Med sin sicilianske opførsel og vildledende guldkæder trodede han en afvæbende direktehed.