Frankrig lancerer to nye høje

Frankrig lancerer to nye høje

Frankrig indviet to nye højhastighedstog linjer lørdag forbinder hovedstaden til de vestlige byer i Bordeaux og Rennes i hvad der sandsynligvis vil være de sidste lanceringer af deres art i årevis som offentlige kontanter bliver stadigt knappe.

Den statsejede SNCF-jernbanevirksomhed forventer, at 35.000 passagerer skal bruge den nye rute til Bordeaux dagligt og 30.000 til at bruge linjen til Rennes.

Næsten 8 mia. Euro (9,1 mia. Moncler Outlet Online $) Blev investeret i strækningen til Bordeaux, mens 3,4 mia. Euro (3,9 mia. Euro) gik ind i Rennes-linjen, både under offentlig-private partnerskaber, sagde SNCF.

Mens lokale politikere ofte kæmper hårdt for at bringe højhastighedstog til deres regioner for at øge beskæftigelsen og beskæftigelsen, er sådanne projekter faldet forgæves med staten på grund af omkostningerne.

En 60 kilometer højhastighedstrække skyldes at være åben i slutningen af ​​året i det sydlige Frankrig, men efter det er der intet større i værkerne, hvor regeringen foretrækker at understøtte højbrugspendelinjer i stedet.

Fransk minister for økologisk og inklusiv overgang Nicolas Hulot træder ud af et tog ved siden af ​​lederen af ​​det franske statsautoriserede jernbaneselskab SNCF, Guillaume Pepy, midt bagud, under indvielsen af ​​en ny TGV højhastighedstogslinje, der forbinder Paris til Bordeaux på Bordeaux Saint Jean togstation, 1. juli 2017.

SNCF-kapaciteten til finansiering af store nye projekter er nu stærkt begrænset af dens næsten 45 mia. Euro i gæld og ved en regel, der træder i kraft i år, der begrænser, hvor meget ny gæld den kan påtage sig som en funktion af driftsmarginen.

Budgettrykket er også et supplement til Frankrikes nye regering, som skyldes at en bølge af nedskæringer i de kommende dage, efter at en revision fandt denne uge, at 2017-finanserne overskred målene.

Linjen til Bordeaux, der forbinder med eksisterende højhastighedstoglinjer i den centrale by Tours, blev finansieret under et unikt offentligt privat partnerskab, der vil se et konsortium ledet af konstruktionsgruppen Vinci drive det under koncession i 50 år.

Prisen på forbrug har dog forladt SNCF, og dens præsident Guillaume Pepy fortalte Le Mondenewspaper, at den ville tabe 90 millioner euro på Moncler Jakke Dame linjen i år.

På trods af de enorme omkostninger ved højhastighedslinier fandt en undersøgelse fra INSEE-statistikbureauet i år, at de bringer en betydelig økonomisk aktivitet, hvilket øger virksomhedernes rentabilitet og produktivitet.